For CCL Label var grøn strøm et naturligt skridt i den grønne omstilling

CCL Label - at tænke grønt ligger i vores grundnatur

CCL Label, der er verdens største etiketproducent, har altid tænkt grønt og bæredygtigt, men i løbet af det sidste års tid, er der kommet yderligere skub i processen. At deres strøm også skulle være grøn, var et helt naturligt skridt for dem.

Grøn omstilling i CCL Label

Igennem længere tid har CCL Label været i gang med en større grøn omstilling. Deres kontor og produktion i Randers er 100 % CO2-neutrale, og planen er, at det samme skal være tilfældet for aktiviteterne i Brøndby.

Mads Svendsen, Purchasing & Logistic Manager hos CCL Label, fortæller, at det ligger i deres grundnatur som virksomhed at tænke grønt og bæredygtigt. De tilbyder blandt andet mere miljørigtige materialer til deres kunder, og de har etableret et returopsamlings-program, så de sikrer, at spildmaterialer bliver genanvendt.

Næste naturlige skridt var
grøn strøm


Sidste år gennemførte virksomheden en energikortlægning for at få overblik over, hvor de kan spare på energien. Som led i den proces fik de skiftet alle amarturerne i fabrikshallerne ud med LED-armaturer.

Næste naturlige skridt var at få grøn strøm i ledningerne. Mads Svendsen tog naturligvis fat i sin kontakt hos Midtjysk Elhandel for at få hjælp til indkøb af den grønne strøm.

Grøn strøm til CCL Labels
Vores grønne strøm er 100 % CO2-neutral og købt gennem Midtjysk Elhandel. Vi har valgt at købe CO2-kreditter for at kompensere for den del af varmen, vi ikke kan generere 
CO2-neutralt. Mads Svendsen, Purchasing & Logistic Manager i CCL Label

Midtjysk Elhandel hjælper med grøn strøm

Regeringen har bestemt, at vi i Danmark skal reducere vores samlede CO2-udslip med 70 % inden 2030. Det betyder, at alle virksomheder skal i gang med denne omstilling. Nogle er langt, andre først lige gået i gang.

"I Midtjysk Elhandel lægger vi vægt på at møde virksomheden, hvor den er. Vi har en dialog for at finde ud af, hvor grøn man ønsker at være, og så sørger vi sammen med virksomheden for at komme i mål," lyder det fra Maj-Britt Christiansen, Key Account Manager i Midtjysk Elhandel. 

Når du køber grøn strøm, får du et certifikat, der dokumenterer oprindelsen af strømmen, og at den er produceret på vedvarende energikilder. Der er flere muligheder i forhold til vedvarende energi, eksempelvis biomasse, vind-, vand- og solenergi.

Køb af CO2-kreditter


Næste skridt for CCL Label er at installere sensorer i fabrikshallerne, så lyset tænder og slukker ved aktivitet, og at sørge for at udsugningen også kan styres mere intelligent. I øjeblikket ryger der en del varme med udsugningen ud, og det giver for højt varmeforbrug.

Midtjysk Elhandel ved meget om tingene og er en seriøs samarbejds-partner med et højt serviceniveau.
I den her sammenhæng var det lige så meget os, der havde en vision, de hjalp os med at opfylde. Mads Svendsen, Purchasing & Logistic Manager i CCL Label

Fakta om grøn strøm

 

  • Produceret på vedvarende energikilder (VE-kilder)
  • Du køber en oprindelsesgaranti svarende til hele elforbruget
  • Du modtager et certifikat, der garanterer og dokumenterer, at strømmen kommer fra VE-kilder
  • VE-kilder produceres bæredygtigt og udleder minimal CO2
  • Grøn strøm kategoriseres med ét blad (grøn strøm) eller to blade (grøn strøm + ekstra klimakompensering)
  • Med CO2-kvoter eller CO2-kreditter kan du kompensere for den klimapåvirkning, du ikke har mulighed for at købe CO2-neutralt

Vil du vide, hvad grøn strøm koster?
Jeg står klar til at svare på dine spørgsmål 

Maj-Britt Christiansen

Key Account Manager

Læs mere om Maj-Britt