Markedsnyt

Hold dig opdateret på, hvad der sker på el-markedet

Tilmeld Markedsnyt

Ser vi endnu en gang et marked mod ”normalen”?

Hydrobalancen har sat sig på magten til at diktere priserne, mens CO2-kvoterne fortsat fylder godt og forventes at indtage en endnu større rolle, hvis målene om CO2-reduktioner skal nås. Og så kommer vi heller ikke denne gang udenom den latente frygt, som COVID-19 spreder i markedet. Hvad får julens sammenkomster af betydning, og kommer den længe ventede vaccine? Midtjysk Elhandel – MEH – giver dig her en aktuel status over elmarkedet i Danmark og Norden. 

CO2-priser tæmmer markedet

Lave CO2-priser, fyldte hydromagasiner og en pandemi, der igen spøger, er de toneangivende parametre på det nordiske elmarked netop nu. Og så udspiller der sig en magtkamp om gasforsyningen til Europa, hvor amerikanerne har sat en midlertidig stopper for færdiggørelsen af North Stream II. Midtjysk Elhandel – MEH – giver dig her en aktuel status over elmarkedet i Danmark og Norden. 

Også på det nordiske elmarked har den seneste tids pandemi sat sine spor. Men vi oplever nu et marked på vej tilbage til normalen. Et marked på vej i balance. Grøn omstilling melder igen sin plads i toppen af den politiske dagsorden, og det har smækket CO2-kvoterne i vejret. Det har samtidig smidt kul ud af ligningen og øget efterspørgslen efter gas. Dét tilsammen har sendt elprisen én vej – nemlig opad. Få detaljerne med her.

Få seneste Markedsnyt