Markedsnyt

Hold dig opdateret på, hvad der sker på el-markedet

Tilmeld Markedsnyt

Elprisen er steget kraftigt - Midtjysk Elhandel står klar til at hjælpe

Et kølig forår påvirker elpriserne

Køligt vejr for årstiden og en snesmeltning, der lader vente på sig, presser priserne oppe nordpå, mens stigende priser på gas og CO2-kvoter sætter dagsordenen for markedssituationen syd for grænsen. Midtjysk Elhandel – MEH – giver dig her en aktuel status over elmarkedet i Danmark og Norden. 

Velkommen til vores nye Markedschef

Henrik Bach Pedersen er ny mand i spidsen for vores elsalg. Sammen med resten af teamet, skal han styrke produktporteføljen og salget til vores erhvervskunder. Henrik kommer senest fra en rolle som Portefølje Manager i Norlys, hvor han har været med til at opbygge elhandel, haft ansvar for risikostyring og udviklet forretningsområdet. Tidligere har Henrik været Porteføljeforvalter for elhandel hos OK amba, hvor han bl.a. havde ansvar for afregning, risikostyring og markedskommunikation.

Gasprisen sætter dagsordenen

Høje CO2-kvoter, en hydrobalance i rungende 0 og gaspriser, der har taget et markant nøk op, er det toneangivende trekløver på det nordiske elmarked netop nu. Og så er der for alvor sat skub i solenergien i Danmark. Men hvordan løser vi de såkaldte skuldertimer? Midtjysk Elhandel – MEH – giver dig her en aktuel status over elmarkedet i Danmark og Norden

Ser vi endnu en gang et marked mod ”normalen”?

Hydrobalancen har sat sig på magten til at diktere priserne, mens CO2-kvoterne fortsat fylder godt og forventes at indtage en endnu større rolle, hvis målene om CO2-reduktioner skal nås. Og så kommer vi heller ikke denne gang udenom den latente frygt, som COVID-19 spreder i markedet. Hvad får julens sammenkomster af betydning, og kommer den længe ventede vaccine? Midtjysk Elhandel – MEH – giver dig her en aktuel status over elmarkedet i Danmark og Norden. 

Også på det nordiske elmarked har den seneste tids pandemi sat sine spor. Men vi oplever nu et marked på vej tilbage til normalen. Et marked på vej i balance. Grøn omstilling melder igen sin plads i toppen af den politiske dagsorden, og det har smækket CO2-kvoterne i vejret. Det har samtidig smidt kul ud af ligningen og øget efterspørgslen efter gas. Dét tilsammen har sendt elprisen én vej – nemlig opad. Få detaljerne med her.

CO2-priser tæmmer markedet

Lave CO2-priser, fyldte hydromagasiner og en pandemi, der igen spøger, er de toneangivende parametre på det nordiske elmarked netop nu. Og så udspiller der sig en magtkamp om gasforsyningen til Europa, hvor amerikanerne har sat en midlertidig stopper for færdiggørelsen af North Stream II. Midtjysk Elhandel – MEH – giver dig her en aktuel status over elmarkedet i Danmark og Norden. 

Få seneste Markedsnyt